home-page

Speelfontein

Op dit moment is er aan de kant van de Meir een sierfontein. Op warme dagen wordt daarin al gespeeld, maar daarvoor is de huidige fontein niet geschikt.

We vervangen de sierfontein door een echte speelfontein met verschillende spuwers. De waterstralen vormen een boog, die verwijst naar het gewelf van de ondergrondse rui.

In de winter gaat de fontein uit en kan je de ruimte als plein gebruiken.

Wat vind je van dit ? Wat vind je goed? Wat kan er beter? Heb je nog andere suggesties?

10
1

Deze suggesties werden reeds ingediend

Willekeurig Populair Recent

Speelfontein

Fonteinen vervangen door vijver zoals op zuid
Speelfonteinen zijn waterverspilling en zullen in de winter nooit gebruikt worden. Bovendien zal het zorgen voor heel wat lawaaihinder in de zomer door roepende en gierende kinderen, waarom kan er niet zoals op het zuid gewerkt worden met een vijver en daarin een klein fonteintje en daarrond zitbankjes in de grond verwerkt in trapjes naar beneden, is gezelliger en kan ook in de winter gebruikt worden behalve de fontein dan. Minder waterverspilling en minder lawaai van kinderen.
Joeri D.
0 0
lees meer

Speelfontein

Speelplein tijdens winter
Zeer leuk om de mogelijkheid van een speelplek te voorzien, als shoppingspauze. Eventueel ook voor tijdens de winter, wanneer de fontein niet werkt, toch een speels karakter geven aan het plein en de speelplek doorheen het jaar benutten.
Thomas V.
0 0
lees meer

Speelfontein

Geen spelfontein! - teveel lawaai!
Mensen die op een terras zitten willen rustig iets kunnen eten of in een boek kijken (De Slegte! - iets kopen en dan eens rustig bekijkeb op een terras)
Vina C.
0 0
lees meer

Speelfontein

Geen speelfontein
Alhoewel het superleuk is in een speelfontein, is dit niet klimaatrobuust. Drinkwater is de munteenheid van de toekomst en we moeten er spaarzaam mee omgaan. Dat dient niet om mee te spelen hoe fijn dat ook is.
Jonny V.
0 0
lees meer

Speelfontein

Verkeersveiligheid
Op de plek van de speelfontein staan vaak vrachtwagens die de winkels op de Meir bevoorraden. Kan de speelfontein niet verschoven worden meer naar het midden van het plein, waar er minder kans bestaat rond conflicten tussen vrachtwagens en spelende kinderen?
Katleen V.
0 0
lees meer

Speelfontein

sierfontein
- met beeld behouden, desnoods verderop, maar niet voor Rubenshuis - spuwers : cupido's
Frank F.
0 0
lees meer

Speelfontein

Verlichting aan de fonteinen
Is het mogelijk om verlichting aan de fonteinen te plaatsen, het leukste zou zijn om de stralen te verlichten. Dit ziet er leuk uit en geeft als het wat donkerder wordt wat meer veiligheid, omdat de kinderen goed kunnen zien wat ze aan het doen zijn en de ouders de kinderen in de gaten kunnen houden.
Lisanne P.
0 0
lees meer

Speelfontein

Speelfontijn top, kan het huidige beeld behouden worden
Kan deze speelfontijn zo geplaatst worden dat de passanten niet nat gemaakt worden door spelende kinderen en kan er ook rekening gehouden worden dat spelende kinderen de passanten niet omver lopen in hun enthousiasme. Misschien rond de fontijn zitbanken voorzien gericht naar de fontijn zodat ouders met kinderen duidelijk kunnen aangeven binnen welk gebied ze mogen spelen zonder dat ze verloren lopen als het druk is
Mike V.
0 1
lees meer

Speelfontein

Integratie bestaand standbeeld Arend
Leuk herkenningspunt dat volgens mij wel geïntegreerd zou kunnen worden binnen de interactieve speelfontein.
Timothy V.
0 0
lees meer

Speelfontein

zitplekken

Voorzie voldoende zitplaatsen rond de speelfontein voor (groot)ouders die op hun (klein)kinderen moeten letten

Infomoment handelaars
0 0
lees meer