home-page

Groen

De bestaande bomen op de Wapper blijven zoveel mogelijk behouden.

We planten daarnaast nieuwe bomen en zorgen ervoor dat ze veel ondergrondse groeiruimte en voldoende water hebben. Zo kunnen ze beter tegen droogte en hitte. De bomen kunnen groot en oud worden, waardoor ze zorgen voor schaduw en koelte.

Er komen ook planten in het water en in plantvakken. De plantvakken zorgen voor extra ontharding, infiltratie van regenwater en op het plein.

De bomen en planten dragen bij aan de biodiversiteit.

Wat vind je van dit ? Wat vind je goed? Wat kan er beter? Heb je nog andere suggesties?

11
5

Deze suggesties werden reeds ingediend

Willekeurig Populair Recent

Groen

Meer groen top maar hou ruimte voor de terrassen en zorg voor veiligheidsgevoel
Geef de terrassen die er nu zijn wat meer ruimte want op drukke dagen zit je op elkaar gepropt en geen bomen aan terrassen zorg dat er uniforme terras overkappingen komen die in de winter ook kunnen blijven staan. Kijk ook naar het veiligheidsgevoel want meer schaduw is top, maar dit brengt ook mee dat er ‘s avonds meer duistere plekken komen die criminaliteit en drugsgebruik aantrekken. Dit kunnen we best vermijden.
Mike V.
0 2
lees meer

Groen

voldoende schaduwrijke bomen voor heter wordende zomers
In de zomer geniet je vanop een terras van voldoende schaduw. In de herfst tem lente verliezen de bladeren hun blad en geniet je van extra zon.
Koen V.
0 0
lees meer

Groen

Veel schaduw, meer groen
Er moeten veel meer bomen behouden worden. Ook zouden ze allemaal toekomstbomen moeten worden, en niet maar 1 toekomstboom en al de rest wegwerpbomen. Gezien de klimaatcrisis heeft de stad véél meer grote bomen en schaduwplekken nodig. Wie nu nog achter zon vraagt, die is niet mee met wat er in de wereld gaande is. Schaduw en verkoeling en opvang van regenwater, dat is wat er nodig is. Bomen met brede schaduwkruinen, struiken, bodembedekkers, vaste planten en bloemenweiden zijn nodig op elk plein in de stad. Nu het nieuwe plan voor de Groenplaats weer een gigantische miskleun is, dat alle bestaande bomen gaat vernietigen en wat extra sprietjes aanplanten die binnen 20 jaar weer tegen de vlakte gaan, is het alle hens aan dek. De Groenplaats gaat een Grijsplaats blijven met de nieuwe plannen, wat extra schandalig is gezien de naam, en het Operaplein is een betonnen miserie, terwijl dat een prima plek was geweest voor een bloemenwei, als diepe wortels niet kunnen door de metro. De Wapper zou moeten barsten van het groen om dat een beetje te compenseren.
Nele S.
0 1
lees meer

Groen

Bomen
Het zou fijn zijn om Japanse kerselaars te planten. Bomen met bloemen die heerlijk ruiken.
Cathy Charles M.
0 0
lees meer

Groen

Adem voor de ondergrond
Er moet genoeg open bodem zijn (grasvelden, planten) waar het water in de grond kan trekken! Door te veel aan beton kan de grond bijna nergens water opnemen waardoor alles nog droger blijft. In de stad is dat er bijna niet dus dit is een goed begin!
Esther F.
0 0
lees meer

Groen

Zon

Niet te veel bomen of te grote bomen, zodat de terrassen ook nog zon hebben

Infomoment handelaars
0 2
lees meer

Groen

Onderhoud

Het groen moet goed onderhouden worden zodat er geen wildgroei is en geen vervuiling

Infomoment handelaars
0 0
lees meer

Groen

Groen voor het klimaat van morgen
Fijn dat de huidige bomen zo veel mogelijk behouden worden, oudere bomen zijn van onschatbare waarde. Bij de aanplanting van nieuwe bomen, hoop ik dat er gekozen wordt om samen te werken met professionals die kijken naar hoe het klimaat van de toekomst zal zijn. Zodat er niet enkel gekeken wordt naar autochtone bomen, maar vooral naar bomen die een meerwaarde in de stad zijn, ook over 50 jaar.
Jana D.
0 0
lees meer

Groen

nieuwe bomen
niet voor het Rubenshuis zelf, anders is het zicht terug belemmerd (denk aan het glazen kot)
Frank F.
0 0
lees meer

Groen

Meer bloemen
Er zijn weinig bloemen / planten met bloemen. Dit is een mooie kans om Antwerpen kleurrijker, sfeervoller, mooier en groener te maken!
Alina A.
0 0
lees meer

Groen

Impressies zijn droombeelden
Spijtig dat de impressies met enkel al het groen in kleur en al de rest in zwart mogelijk een verkeerde indruk geven. Elke afbeelding is nu een groene ontploffing, terwijl in realiteit het groen mogelijk veel minder hard zal opvallen.
Bob M.
0 0
lees meer