home-page

Ontmoeten en verblijven

Vandaag kan je op de Wapper al een terrasje doen of even zitten.

In het nieuw ontwerp kan je dat doen tussen het groen en aan het water. Bestaande terrassen krijgen opnieuw een plek. We voorzien daarnaast ook comfortabele zitplekken en voldoende open ruimte.

Wat vind je van dit voorstel? Wat vind je goed? Wat kan er beter? Heb je nog andere suggesties?

 

9
3

Deze suggesties werden reeds ingediend

Willekeurig Populair Recent

Ontmoeten en verblijven

Geen fietsen aub. Een rustige plek waar iedereen kan genieten. Geen voetbal, geen steps. Rustig de Meir is al druk genoeg.
Maria K.
0 0
lees meer

Ontmoeten en verblijven

vrije ruimte
De stad Antwerpen maakt tegenwoordig alles veel te proper. Elke halve centimeter moet een functie krijgen. Als je oprecht ontmoeting wil creëren, moet je ook vrije ruimte laten waar niet bepaald wordt op welke vierkante centimeter je mag zitten, op welke vierkante centimeter je mag spelen, op welke vierkante centimeter je mag wandelen, enz. De Wapper heeft al decennia lang een traditie van ontmoetingsplek te zijn voor jongeren (o.a. freestyle, ontmoetingsplek voor meisjes uit Antwerpen Noord, ...). Zorg er dus voor dat het niet allemaal te ontworpen is, maar creëer vrije ruimte die mentaal en fysiek toelaat om een eigen invulling te geven. Er is in theorie oppervlakte genoeg, alleen is die nu te verhard, te rommelig of ingepalmd door horeca-grootgrondbezitters.
S D.
0 0
lees meer

Ontmoeten en verblijven

Duidelijk fietspad aub
Graag een duidelijk (rood) pad van de Meir naar Hopland zodat fietsers en steps een eigen plaats hebben. Nu rijdt alles en iedereen maar door elkaar, en moet je steeds uitkijken als voetganger, fietser of step. Dus graag een scheiding van voetgangers en snellere weggebruikers. (Ik ben ook voorstander van horeca-terrassen vlak tegen de gevel te zetten zodat je niet tegen de obers loopt of fietst.)
Paul C.
0 0
lees meer

Ontmoeten en verblijven

fietsers
Weer fietsers van dit plein om voetgangers en spelende kinderen veiling te houden
Patrick V.
0 1
lees meer

Ontmoeten en verblijven

Zitplaatsen
Graag zitplaatsen met en zonder leuning
Hannelore A.
0 0
lees meer

Ontmoeten en verblijven

Podium voor muzikanten/(straat)artiesten
Op de Meir heb je soms muzikanten of artiesten die hun kunsten laten horen en zien, dikwijls zijn er daar ook hele goede bij. Deze (straat-) artiesten dragen bij tot een levendige en leuke sfeer in de stad. Een speciaal voor hen bestemde plek of podium op de Wapper heeft vele voordelen: voorkomt hinder voor voorbijgangers / het publiek op de zitbanken en café-terrassen kan mee genieten van het optreden / biedt een plek voor aspirant-muzikanten, studenten, amateurkoren en creatievelingen in het algemeen van hun talenten aan een ruim publiek voor te stellen
Yves S.
0 0
lees meer

Ontmoeten en verblijven

Fietsen over de Wapper
Behoud zeker een fietsstrook. Minstens aan 1 zijde. Dit plein is nu eenmaal een doorsteek van het Theaterplein richting de Meir. Ikzelf gebruik de Wapper zelf altijd als ik met de fiets naar de Meir kom. Dus daarom lijkt het me beter om een echte fietsstrook te voorzien, zodat de fietsers daarop kunnen fietsen en dat de andere gebruikers dit ook duidelijk zo zien.
Chantal V.
0 1
lees meer

Ontmoeten en verblijven

Terrassen

Behoud voldoende plaats voor horecaterrassen. Zij maken het plein gezellig.

input Socials
0 1
lees meer

Ontmoeten en verblijven

terrassen
tegen de handelszaken aan, nu loop je het risico om tegen dienstpersoneel te botsen
Frank F.
0 0
lees meer