home-page

Heraanleg Wapper

Ontdek het conceptontwerp

Wedstrijdontwerp

Vijf bureaus dienden een ontwerp in voor de Wapper. Op 14 november 2022 kon je je mening geven.

Infomoment handelaars

Op 22 augustus werden handelaars op de Wapper uitgenodigd om hun input te geven op het conceptontwerp

Conceptontwerp

Geef je mening van 28 augustus tot 17 september!

Voorontwerp

Het voorontwerp wordt najaar 2023 verwacht

Definitief ontwerp

Het definitief ontwerp zou in 2024 klaar moeten zijn

Jullie suggesties

Groen

Meer bloemen
Er zijn weinig bloemen / planten met bloemen. Dit is een mooie kans om Antwerpen kleurrijker, sfeervoller, mooier en groener te maken!
Alina A.
0 0
lees meer

Ontmoeten en verblijven

Podium voor muzikanten/(straat)artiesten
Op de Meir heb je soms muzikanten of artiesten die hun kunsten laten horen en zien, dikwijls zijn er daar ook hele goede bij. Deze (straat-) artiesten dragen bij tot een levendige en leuke sfeer in de stad. Een speciaal voor hen bestemde plek of podium op de Wapper heeft vele voordelen: voorkomt hinder voor voorbijgangers / het publiek op de zitbanken en café-terrassen kan mee genieten van het optreden / biedt een plek voor aspirant-muzikanten, studenten, amateurkoren en creatievelingen in het algemeen van hun talenten aan een ruim publiek voor te stellen
Yves S.
0 0
lees meer

Groen

voldoende schaduwrijke bomen voor heter wordende zomers
In de zomer geniet je vanop een terras van voldoende schaduw. In de herfst tem lente verliezen de bladeren hun blad en geniet je van extra zon.
Koen V.
0 0
lees meer

Speelfontein

Fonteinen vervangen door vijver zoals op zuid
Speelfonteinen zijn waterverspilling en zullen in de winter nooit gebruikt worden. Bovendien zal het zorgen voor heel wat lawaaihinder in de zomer door roepende en gierende kinderen, waarom kan er niet zoals op het zuid gewerkt worden met een vijver en daarin een klein fonteintje en daarrond zitbankjes in de grond verwerkt in trapjes naar beneden, is gezelliger en kan ook in de winter gebruikt worden behalve de fontein dan. Minder waterverspilling en minder lawaai van kinderen.
Joeri D.
0 0
lees meer

Water

Horeca terras
Wapper is bekend van gezellig plein en horeca terras, dus niet te veel water, even groot de terrasen behouden dan blijft ook netjes en onder controle van horeca uitbuiters, geen fitnessen, verlichting van het water en bomen mooi voor avond en velig voor de voetgangers
Mehdi K.
0 0
lees meer

Speelfontein

Speelplein tijdens winter
Zeer leuk om de mogelijkheid van een speelplek te voorzien, als shoppingspauze. Eventueel ook voor tijdens de winter, wanneer de fontein niet werkt, toch een speels karakter geven aan het plein en de speelplek doorheen het jaar benutten.
Thomas V.
0 0
lees meer
Ontdek ze allemaal

Ontdek alle suggesties op de kaart