.jpg)
Reacties ontwerp E
Reacties ontwerp E
Wat vind je goed, wat kan beter? Geef jouw idee over dit ontwerp!
Deze ideeën werden reeds ingediend
Reacties ontwerp E
Recyclage Het is positief dat dit ontwerp ten minste spreekt van het hergebruik van bestaande materialen en straatmeubilair. In tijden van besparing is het een must in mijn ogen. En bovendien ook logisch als je de woorden klimaat en duurzaamheid durft te hanteren.
Voor ALLE ontwerpen geldt echter: voorzie een strook met een egale bodem. Dit is belangrijk voor wie moeilijk te been is. Met een verder vergrijzende bevolking die bovendien ook nog IRL winkelt, is dit geen luxe, maar een noodzaak.
Graag ook een vèlostation ergens halverwege, bv. ter hoogte van de Wapper
Reacties ontwerp E
Dit lijkt me het minst geslaagde ontwerp. Het lijkt makkelijk te onderhouden. met blote boomspiegels.
Het Westelijk plein en de stoeptegels lijken me nogal aanwezig, gimmicky en in conflict met de prachtige architectuur die je op de meir kan vinden.
Alsof het in de jaren 80 hedendaags was.
Reacties ontwerp E
De afwisseling in bomenkeuze tussen niet bloeiende en bloessems. Het hergebruik van materialen, geeft een knipoog naar het verleden, en werkt duurzaamheid in de hand. Maar het moet op een estethische, maar bovenal, op een functionele manier verwerkt worden. Zodat de toegankelijkheid niet wordt gehinderd. Wat wel het geval is bij dit ontwerp.
alles is rechtlijnig waardoor het ontwerp saai overkomt. De bomen op een rij geplaatst, geen aandacht voor meer groen dmv plantvakken, waterpartijen ontbreken. Een duidelijke afscheiding tussen flaneergebied aan de gevelzijden en een open middengedeelte zoals voorheen, bestraat met mozaiekkeien wat de begaanbaarheid hindert. Geen aandacht voor spel. Geen eenheid te vinden, geen herkenning, het straalt niets uit. Geen aanknopingspunt met de Jezusstraat. Geen aandacht voor klimaatadapteve factoren
Reacties ontwerp E
Nog vergeten : wonen boven winkels is echt supergoed. Het houdt de straat ook 's avonds levendig. Het wijst zich uit dat zaken op een verdieping vaak minder goed draaien maar Wonen op de Meir is erg aantrekkelijk.
Kan Gert er niet ergens iets splendid doen om kinderen te plezieren?
Of , zoals in sommige andere steden een speelruimte voor de partner die mee moet maar niet graag winkelt?
(Een speelplein voor volwassenen mis ik nog in trendy Antwerpen).
En winkels open tot 22 u aub. We zijn niet meer begin 20ste eeuw, er moet meer flexibiliteit zijn maar dan moet de rest ook flexibeler.
Reacties ontwerp E
Verschuiving van enkel retail naar beleving is zeker een goed idee.
De afbeeldingen zien er toch niet zo overtuigend over, enigszins monotoon en te weinig schaduwrijke bomen
Reacties ontwerp E
Ik ben fan van het extra groen rondom de bomen. Er wordt pas echt een groenere sfeer gecreëerd als er niet enkel om de zo veel meter een boom staat. Afgeschijden perken met planten waar niet op gewandeld wordt is zeker een goed idee. In dit plan is geen spraken van een waterpartij (wat positief is!).
Ik mis een duidelijk afgescheiden pad voor voetgangers vs fietsers/steppers.
Reacties ontwerp E
goeie naam voor het concept.
Let wel op de nog gemiste kans om een groen dakterras aan te bieden, op één of enkele van de gebouwen. Je hebt daar een goed potentieel tot een mooie vista, tenzij de Boerentoren dat zou aanbieden. Wees ook terughoudend met verlichting: bomen kunnen ook vogels en vleermuizen huisvesten, waar belichting niet bij past. Als men strategisch enkele nestkasten plaatst in enkele bomen, ontstaat zo ook een zekere 'relatie' tussen bezoekers en fauna, als extra element
Reacties ontwerp E
Gebuisd
Weinig vernieuwing, onvoldoende ambitie.
Ouderwetse 'rijweg'-opvatting voor zowel de Meir als Jezusstraat. Kitscherig bestratingspatroon.
Balzaal als copy-paste steenwoestijn Operaplein?
Onlogische locatie A velo -> moet dichter richting Leysstr.
Onvoldoende open groen. Geen waterelementen.
Rare plantvakken zonder verhaal aan 'Balzaal'
Niets gedaan met de versnipperde en onduidelijke metro ingangen.
Reacties ontwerp E
De groenaanleg in "eiland vorm" is heel aantrekkelijk.
Een straataanleg in graniet, alhoewel heel mooi op plan, is heel duur in zowel aanleg als onderhoud. Het plaatsen van de stenen vereist specialistisch vakmanschap en zijn moeilijk te vervangen. Bij herstelwerkzaamheden aan ondergrondse infrastructuur, zoals leidingen of kabels, moeten de granieten stenen zorgvuldig verwijderd en later opnieuw geplaatst worden, wat allemaal extra tijd en kosten met zich meebrengt. Te vermijden.
Reacties ontwerp E
Veel groen, als het Astridplein, Meirbrug, Operaplein ook zo groen worden op de De Keyserlei zou ook fijn zijn wordt Antwerpen nog meer een ontmoetingsplaats waar het goed toeven is. Wel een vraagje voor zowel de ontwerpers als de uitvoerders: Hebben jullie ook gedacht aan rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden, slechthorenden en doven? Kunnen zij gemakkelijk gebruik maken van voetpaden en straat (geen storende elementen om over te vallen? Geen overprikkelende geluiden enz?) alvast dank!
Je kan het nog niet in detail bekijken. Soms ben ik bang dat meer perkjes en groene pleintjes gaan zorgen voor meer zwerfvuil, hangjongeren, hangouderen, plekken om drugs te verhandelen en te nemen. Ik hoop dat daar ook aan gedacht is. En zijn er ook voldoende rustpunten voor minder mobiele mensen? Ik denk nu plots ook aan mannen die in het groen msschn hun behoefte gaan doen?
Reacties ontwerp E
Dit ontwerp heeft mijn voorkeur.
Fietsers en steppen moeten verbod krijgen op de Meir tijdens openingstijden van de winkels.
Vandaag is dat té hectisch en gevaarlijk voor de voetgangers.
Fietsverkeer dient gebruik te maken van de parallelstraten!
Dat is mijn belangrijkste opmerking bij het verder uitwerken van eender welk ontwerp.
Reacties ontwerp E
veel groen
Het midden lijkt op een straat, niet op een autovrije boulevard.
Reacties ontwerp E
Ruimste ontwerp, goede balans tussen groen en toegankelijkheid
Net zoals bij de andere ontwerpen twijfels over hoeveel plaats er gaat over zijn als hier nooddiensten, vrachtwagens etc. moeten passeren en parkeren, zeker tijdens de ochtend
Reacties ontwerp E