%20(Middel).png)
Reacties ontwerp C
Reacties ontwerp C
Wat vind je goed, wat kan beter? Geef jouw idee over dit ontwerp!
Deze ideeën werden reeds ingediend
Reacties ontwerp C
Het water
Alweer extra caféterrassen. Neen, alstublieft, beperk die chaos met terrassen met rokende en brullende mensen tot de Keyzerlei. Op de Meir geen horeca-porno.
Reacties ontwerp C
Volgens mij zijn er in dit ontwerp minder bomen dan in de huidige situatie.
lees meerReacties ontwerp C
Het spreekt mij aan.omdat het uitnodigend is veel natuur, fonteinen, leuke sfeer
Het zouw een beetje ontwerp D bij moeten meer zit confort aan de fonteinen en op andere plaatsen.
Reacties ontwerp C
De lay-out is gelijkaardig aan die van B. De grote aandacht voor water is vanuit historisch oogpunt en met de blik op klimaatadaptatie zeer positief.
Visueel oogt de lay-out een beetje chaotisch, zeker in vergelijking met B. De rechthoekige plantenvakken lijken wat weinig dynamiek te creëren. Bij B wordt meer rekening gehouden met de omgeving qua vormgeving van de plantenvakken.
Reacties ontwerp C
Ik zie al heel enkele fietsbeugels. Wel genoeg zetten, anders zet men de fiets toch overal (zoals tegen een boom).
Na zonsondergang is zone voetganger/fietser verlichten ter herkenning van zone onnodig, aangezien er dan zoveel plaats is dat een fietser kan fietsen waar hij wil. Het is net belangrijk dat in de dag dit goed zichtbaar is. Terrasjes tot laat in de avond op Meir? Een cafe kan heus geen winkelpand betalen. Op hoogdagen is
Reacties ontwerp C
Er is veel te weinig groen en teveel ruimte voor snelle doorstroming van fiesters en steps die het onveilig maken voor shoppers.
lees meerReacties ontwerp C
De beschrijving vind ik goed.... maar waar is dat fietspad op het plan? Ik zie daar wel fieststallingen en velo Antwerpen, maar verder niets.
Terwijl er sprake is van de horeca 's avonds, vraag ik me af hoe dat concreet gaat gerealiseerd worden. Op dit ogenblik heeft de Meir weinig te bieden op dat vlak na sluiting van de winkels. 's avonds is het er een woestijn en dat is spijtig. Activiteiten en horeca stimuleren zou daar wat aan kunnen veranderen.
Reacties ontwerp C
Mooie boom, water en zitpartijen.
Er zijn weer geen openbare toiletten voorzien. Hoe kunnen mensen nu rustig enkele uren over de Meir kuieren, zonder dat er ergens de mogelijkheid is om z'n behoefte te doen.
Reacties ontwerp C
waterpartij zitplaatsen asverleggingen
veel te weinig groen
te weinig fietsenstallingen (veeeeeel te weinig)
Reacties ontwerp C
Er rijn geen tactiele tegels voor blinden en slechtzienden. Dit ontwerp moet gewijgerd worden aangezien het niet voldoed aan de wetgeving.Nadien toevoegen veranderd het gehele ontwerp.
De leesbaarheid van het loopvlak is een doolhof voor blinden en slechtzienden.
Reacties ontwerp C
De ruien zienbaar maken vanuit straat en de manier waarop er gespeeld wordt met water is heel leuk en maakt de meir aantrekkelijker om daar een nammidag te genieten, niet zoals vandaag waar de meeste antwerpenaars die vermijd door al het volk dat van de ene shop naar de andere loopt zonder uit te kijken
misschien een extra fietsenstalling en velo station omdat het vaak volzet is, en een fietspad geven om ervoor te zorgen dat voetgangers makkelijker kunnen weten waar ze moeten uitkijken & minder fietsers hebben dat door de massa vlamt
Reacties ontwerp C
aandacht voor waterpartijen en terrasjes aandaht voor dehistorische gevels
geen fietsers en steps toelaten aub
waterpartijen mogen wat kleiner
Reacties ontwerp C
Zeer ruimtelijk . Geeft een luchtige sfeer weer.
Hopelijk GEEN fietsen od steps toe laten, zie de overlast aan de dokken pal gelegen aan het Mas, daar wordt je van uw sokken geblazen door het onverantwoord gedrag van die fietsers en steprijders.
Reacties ontwerp C
mooi, dynamisch
Zigzag rijden voor de hulpdiensten en grote stukken waar ze bij veel volk opgehouden kunnen worden
Reacties ontwerp C
Groen, plaats voor rust, wandelen en fietsers
Er is geen duidelijk fietspad, het zou goed zijn als er een baan in het midden is dat dient voor alles wat rolt (dus ook politie en leveringen als dat moet, zodat de fietsers en vooral steps niet meer tussen de mensen vliegen. Maar wel met een duidelijk snelheidslimiet. Door de bomen en rustplaatsen langsheen deze middenstrook te zetten, kan je beter genieten van het zicht op de panden
Reacties ontwerp C
Dit ontwerp houdt echt geen rekening met de enorme hoeveelheid volk dat elke dag de meir doorkruist. het is een mooi ontwerp, maar pakt enorm veel voetgangersruimte in. Dit ontwerp kan werken als er geen winkels waren op de meir, maar aat dat net het geval zijn … en hier door fiesten zou al helemmal onmogelijk zijn. Mooi, meer houdt echt geen rekening met het feit dat dit een winkelstraat is.
lees meerReacties ontwerp C
Het splitsen van voetgangers en ander verkeer is niet nodig. Gewoon aangeven dat de zone tussen bepaalde uren een voetgangers zone is en daar van in het begin streng op toezien. Doet men al tientallen jaren in het buitenland.
lees meerReacties ontwerp C
Er is een eenheid tussen Meir, Leysstraat en Jezusstraat
Fietsenstallingen zijn heel erg nodig, maar één enkele fietsenstalling is veel te weinig.
De schetsen tonen kasseiën als bestrating. Die zijn onconfortabel om te lopen, maar nog erger voor mensen in een rolstoel of met een loophulp. Denk ook aan openbare toiletten.
Reacties ontwerp C
Meer groen en een waterpartij brengt verfrissing tussen het beton tijdens hete dagen, het lijkt me aantrekkelijk. Maar waarom zo een groot verschil in opbouw tussen de Meir en de Schuttershofstraat? Kan hetzelfde plan niet gebruikt worden voor de Meir?
"Wandelen en fietsen doe je veilig en comfortabel" staat er maar wat is de concrete oplossing voor fietsers/ steps en winkel-wandelaars zodat elk veilig over de Meir kan en waar staan de vuilbakken, dat zie ik niet goed op het plan.
Reacties ontwerp C
Mooi die waterpartijen! Wat ik ook goed aan dit ontwerp vind is dat het eveneens aandacht heeft voor het erfgoed. De Meir heeft prachtige gebouwen maar ze vallen vandaag niet meer op door de vaak lelijke etalages. Ze extra speciaal verlichten zou al een goede stap zijn.
Niets