.jpg)
Reacties ontwerp B
Reacties ontwerp B
Wat vind je goed, wat kan beter? Geef jouw idee over dit ontwerp!
Deze ideeën werden reeds ingediend
Reacties ontwerp B
- veel bomen - duurzame materialen - zitbanken die plantvak omboorden (liefst natuursteen) - veel groen + asverschuivingen in Jezusstr. - 1 groot plantvak als groene oase - waterelement - terassen onder bomen vlakbij Meirbrug- vereenvoudiging en herkenbaarheid metro ingangen= ruimte efficient.
- lelijke roze stenen+ geforceerde opdeling van 'verblijfszones, wandelzone, flaneergebied' in bestratingsmateriaal, opgedeeld door goten die een klassieke "middenrijweg" benadrukken. Hou bestrating liever uniform, eenvoudig en integraal toegankelijk voor pleingevoel en laat de gevels maar spreken.
- zeer asymmetrische opdeling door groen, smal voetpad ene kant, zeer veel verharding andere kant.
- trek bestrating v Wapper door tot aan gevel overkant om bestrating Meir éénmalig te onderbreken
Reacties ontwerp B
- Voldoende groen - Mogelijkheden voor horeca?
- Blijkbaar is geen rekening gehouden met de schrapping van de knip Sint-Katelijnevest.
- Bouwen van een nieuw ingangsgebouw voor metrostation Meir is overbodig en een verspilling van geld
- Niet duidelijk wat gebeurt met fietsen en steps
Reacties ontwerp B
Elegant, mooi en groen. Terwijl het de huidige functionaliteit niet beperkt. Een opwaardering indien goed uitgevoerd
Renders kunnen soms mooier zijn dan de uitvoering.
Gaan ze onmiddelijk zo'n grote bomen planten of moeten we nog 20 jaar wachten voor het eigenlijke beeld?
Reacties ontwerp B
De lay-out met plantvakken, bomen, middenbaan,... is helder en komt de functies van de Meir (die van stadsboulevard en winkelstraat) ten goede. Ook het einde van de Meir (de Meirplaats) ziet er zeer sterk uit op de ontwerpen, aandachtig voor monumentaliteit (de hand, de boerentoren,...).
Het mag gerust nog groener, meer bomen. Vanwaar de keuze voor meestentijds slechts een bomenrij?
Reacties ontwerp B
Vergroening
Mooie plaatjes. Mooi ontwerp. maar onmogelijk. Ik ben volop voor vergroening in de stad. Maar waarom de ontwerpteams onwetend zijn over de ondergrond van de Meir is mij een volkomen raadsel. Wordt hen dat dan niet op voorhand uitgelegd? Zulke grote bomen planten terwijl er vlak daaronder een metro rijdt is nu eenmaal onmogelijk. Of men moet gaan werken met heuvels - zoals op het Mediaplein - waar dan bomen in grote bakken kunnen aangeplant worden.
Reacties ontwerp B
Groen, schaduw, zitpleklen, maar ook ruimte en vlotte doorstroom
De brede weg
Reacties ontwerp B
De monumentaliteit van het metrostation en de kale verharde vlakte tussen dit metrostation en de Boerentoren.
lees meerReacties ontwerp B
Heel mooi algemene indruk. Plaats voor doorgaande fietsers en voetgangers in het midden (de Meir is historisch nog steeds een straat en mag geen langgerekt plein worden).
meer groen
Reacties ontwerp B
Inzetten op bomen, groen en water zijn goed.
Ik mis ambitie, er wordt zo lijk het enkel voldaan aan de minimum duurzaamheidsvereisten. De Meir verdient meer dan enkel een minimum effort. Worden er waterdoorlatende verhardingen gebruikt, kan regenwater infilteren naar de boomvakken?
Reacties ontwerp B
Het ontwerp is een robuust en klimaatadaptief plan dat zonder radicaal contrasterend te willen zijn, net mooi in de ruimtelijke context van de Meir past. Het groen, het materiaal, de kunstobjecten en meubilair vormen een mooi geheel. Als bezoeker loop je logisch en aangenaam over de boulevard. Dit ontwerp is het sterkste van de opties!
De uitgesproken kasseien als stenen zijn niet echt een aangename keuze voor rolstoelen, fietsers, kinderwagens.. andere soort natuursteen die net wat beter past op deze intensief gebruikte locatie zou goed zijn.
Reacties ontwerp B
voorkeur, maar keuze niet gemakkelijk, ik vind de 5 ontwerpen goed veel groen
fietsers en steppers bannen, anders krijg je ook velostations en die horen hier niet thuis
te kale vlakte, geen aangename wandelboulevard
te weinig respect voor wandelaars, shoppers, veel te weinig controle
Reacties ontwerp B
Groen, zitplaatsen, uniformiteit in straattegels (alhoewel het ook goed zou zijn om iets moois te doen met de straattegels)
- waterpartijen -> beter niet!
Reacties ontwerp B
De verlichting, nadruk op levendige omgeving (maar dat is meer dan puur aanleg) geef bijvoorbeeld ook de Sint Lucas Antwerpen, de Academie en het conservatorium een vaste plaats op de Meir om zaken te tonen. Zo heb je echt een voortdurende plek waarvan je zeker bent dat er dingen gebeuren. Organiseer als staf Antwerpen er ook activiteiten. En zit op voorhand samen met die actoren om te bekijken wat realtisch en praktisch nodig is voor zulke events.
Op de Meir is op nu veel conflict tussen voetgangers en fietsers. Er is nood aan een fietsstrook die duidelijk afgebakend is (vb. Langs beide kanten lichte verhoging, niet gewoon roodgeverfd) en duidelijk aangegeven oversteekplaatsen voor voetgangers waar zij voorrang hebben (desnoods met verkeerslichten ten voordele van voetgangers). Met deze juiste infrastructuur wordt Antwerpen een voorloper in de stijl van Kopenhagen. Voorbeeld fietspad met verhoging op https://nyc.streetsblog.org/2019/11/22/op-ed-copenhagens-lessons-for-the-green-wave
Reacties ontwerp B
Het idee van meer groen is geweldig. Er mogen absoluut meer bomen komen. Ook dat het veiliger zou zijn is heel goed want nu is da vaak niet door de fietsers.Meer banken is ook heel goed want nu zijn er niet genoeg.
Er mag misschien nog iets meer verlichting komen voor 's nachts.
Reacties ontwerp B
Mooie heraanleg van de meir met aandacht voor groen,water en architecturale omgeving.
Hou echter FIETSERS EN STEPS WEG van de Meir, want de voetgangers worden nu reeds bijna van hun sokken gereden. De Meir moet uitsluitend voor voetgangers en shoplustigen een veilige, aangename plaats worden, wat ze nu ZEKER NIET is. Fietsers en steps kunnen als alternatief gemakkelijk gebruik maken van de omliggende straten.
Reacties ontwerp B
hier wordt rekening gehouden met de toeleveranciers aan de winkels echte fonteinen ipv waterpartijen mooi zicht op de boerentoren
lees meerReacties ontwerp B
Veel groen
Net als in de andere ontwerpen ontbreekt er info over het design van lantaarns en zitbanken. Dat moet mooi design zijn en geen goedkope noodverlichting zoals op het Operaplein
Reacties ontwerp B
groen, centrale en mooiere voorstelling van de hand
Verlichting hier is minder aangenaam dan bij de andere ontwerpen, zou warmer moeten zijn, tegels
Reacties ontwerp B
De aandacht voor groen en water draagt niet alleen bij aan een aangenamere woon- en winkelomgeving, maar helpt ook om stedelijke uitdagingen zoals het hitte-eilandeffect, verdroging en overstromingen te verminderen. Bovendien is bekend dat bomen een essentiële rol spelen in luchtzuivering door fijnstof uit de lucht te filteren, en ze leveren aanzienlijke voordelen voor zowel de mentale als fysieke gezondheid van stadsgebruikers.
Een suggestie die wij graag willen meegeven is het gebruik van groendaken. Deze kunnen een belangrijke rol spelen in verkoeling, waterbeheer en biodiversiteit, en vormen mogelijk een waardevolle aanvulling op de bestaande ontwerpen.