.jpg?locale=nl)
Reacties ontwerp E
Reacties ontwerp E
Wat vind je goed, wat kan beter? Geef jouw idee over dit ontwerp!
Deze ideeën werden reeds ingediend
Reacties ontwerp E
Zoals voor alle ontwerpen: voorzie aub een echte wandelboulevard, inclusief voor buggy's en rolstoelen. Maak de Meir dus fietsvrij: je wordt omver gereden daar, zoals trouwens bijna overal in de stad, zelfs in de parken. Het accent moet liggen op ontmoeting, niet op mobiliteit. voorzie mooi design voor verlichting, banken, enz., net omdat het een historisch waardevolle straat en buurt is. Ik zie geen info daarover. groen en water zijn prachtig, maar blijft er genoeg plaats over?
lees meerReacties ontwerp E
Fijn idee om meer kleurgebruik in betegeling mee te nemen aan zijde Meirbrug.
-moeilijk leesbaar plan, dus mogelijk mis ik iets online... -ik mis visuele samenhang...uitgezonderd het grote steengebruik -Met het aantal nutswerken en zware camions, is de keuze voor dals/kasseien niet doordacht. -ik mis waterpartijen, bomen, fietsenstallingen, democratische (lees: niet-commerciële) zithoeken om er een zachtere ruimte van te maken (textuur en akoestiek) -ipv terrassen die beter thuis horen op Groenplaats en De Keyserlei is er plek nodig voor buskers die nu passage hinderen
Reacties ontwerp E
continuïteit van de materialen + hergebruik woningen boven winkels bloesems! ballroom
wat met kruispunt Katelijnevest? Minder verkeer!
Reacties ontwerp E
Het Balzaal concept is een mooie start. Ook de nadruk op vermenging van inwoners en de nood aan bezette woningen boven de winkels is een belangrijk signaal.
Visueel doet het wat kitsch aan, een beetje jaren '80? Ook mis ik buiten de Balzaal aandachtspunten doorheen de Meir. Kunst en kleine pleintjes bijvoorbeeld. De straat is hier grotendeels gewoon dat: een straat. De eigenlijke visuele uitwerking is niet doordacht genoeg ondanks de sterke bijhorende tekst.
Reacties ontwerp E
Heel mooi ontwerp. De middenstrook bedient doorgaande voetgangers en fietsers en zorgt voor het behoud van de Meir als straat ipv een langgerekt plein.
de bomen mogen niet hoog zijn om het zicht op de historische panden niet weg te nemen.
Reacties ontwerp E
Verschuiving van enkel retail naar beleving is zeker een goed idee.
De afbeeldingen zien er toch niet zo overtuigend over, enigszins monotoon en te weinig schaduwrijke bomen
Reacties ontwerp E
Zonder meer het minst geslaagde ontwerp van de geselecteerden. Het ontwerp mist warmte, gevoel voor realiteit en functionaliteit. Kleine bomen zijn uit den boze want die hinderen leveringen. Bloeiende bomen zijn mooi, gedurende 3 dagen en bieden geen enkel meerwaarde. De Meir heeft geen behoefte aan een plein voor optredens, daarvoor zijn andere ruimtes binnen de stad.
lees meerReacties ontwerp E
De mozaïek tegels zijn snel gedateerd, en als ze op termijn beschadigd zijn, worden ze meestal vervangen door tegels die er anders uitzien.
lees meerReacties ontwerp E
Ik ben fan van het extra groen rondom de bomen. Er wordt pas echt een groenere sfeer gecreëerd als er niet enkel om de zo veel meter een boom staat. Afgeschijden perken met planten waar niet op gewandeld wordt is zeker een goed idee. In dit plan is geen spraken van een waterpartij (wat positief is!).
Ik mis een duidelijk afgescheiden pad voor voetgangers vs fietsers/steppers.
Reacties ontwerp E
terrassen en ontmoetingsplaatsen
geen waterpartijen
geen fietsers en steps toelaten aub
niet duidelijk hoe de vele historische gevels meer in de aandacht worden gebracht (aandacht voor pleinen ok maar er zijn vele historische gebouwen over de ganse lengte)
Reacties ontwerp E
veel bladeren om op te kuisen bestrating winkels verbouwen lijkt moeilijk
lees meerReacties ontwerp E
Nog vergeten : wonen boven winkels is echt supergoed. Het houdt de straat ook 's avonds levendig. Het wijst zich uit dat zaken op een verdieping vaak minder goed draaien maar Wonen op de Meir is erg aantrekkelijk.
Kan Gert er niet ergens iets splendid doen om kinderen te plezieren?
Of , zoals in sommige andere steden een speelruimte voor de partner die mee moet maar niet graag winkelt?
(Een speelplein voor volwassenen mis ik nog in trendy Antwerpen).
En winkels open tot 22 u aub. We zijn niet meer begin 20ste eeuw, er moet meer flexibiliteit zijn maar dan moet de rest ook flexibeler.
Reacties ontwerp E
Goede vermelding dat de Meir ook gebruikt kan worden voor publieke optredens. Buffering en gebruik van hemelwater.
Plan is helaas niet goed leesbaar. Onduidelijk wat alle elementen zijn.
Er wordt geen melding gemaakt van de verschillende weggebruikers (fietsers, wandelaars).
Hopelijk wordt de straatbekleding niet één monotoom grijs vlak.
Hopelijk kan het voorziene stadsplein aan de westelijke poort gebruikt worden voor publieke activiteiten zoals dansen maar het voorziene mozaïekoppervlak laat dit niet toe. Een oneffen ondergrond maakt dansen bijv eerder een risico dan een plezier.
Reacties ontwerp E
Recyclage Het is positief dat dit ontwerp ten minste spreekt van het hergebruik van bestaande materialen en straatmeubilair. In tijden van besparing is het een must in mijn ogen. En bovendien ook logisch als je de woorden klimaat en duurzaamheid durft te hanteren.
Voor ALLE ontwerpen geldt echter: voorzie een strook met een egale bodem. Dit is belangrijk voor wie moeilijk te been is. Met een verder vergrijzende bevolking die bovendien ook nog IRL winkelt, is dit geen luxe, maar een noodzaak.
Graag ook een vèlostation ergens halverwege, bv. ter hoogte van de Wapper
Reacties ontwerp E
Te propere opstelling van boominplanting. Moet iets natuurlijker aangelegd worden met veel ruimte voor grassen en bloemen. Veel waterpartijen zijn ook noodzakelijk.
lees meerReacties ontwerp E
duurzame materialen draagt bij aan monumentaliteit mooie afwerking van de bodem
lees meerReacties ontwerp E
Dit ontwerp heeft mijn voorkeur.
Fietsers en steppen moeten verbod krijgen op de Meir tijdens openingstijden van de winkels.
Vandaag is dat té hectisch en gevaarlijk voor de voetgangers.
Fietsverkeer dient gebruik te maken van de parallelstraten!
Dat is mijn belangrijkste opmerking bij het verder uitwerken van eender welk ontwerp.