.jpg?locale=nl)
Reacties ontwerp A
Reacties ontwerp A
Wat vind je goed, wat kan beter? Geef jouw idee over dit ontwerp!
Deze ideeën werden reeds ingediend
Reacties ontwerp A
Creëer groene zones met gras en bomen, brede voetpaden en verfrissende waterpartijen zoals fonteinen of ondiepe stroompjes. Gebruik ondergrondse wateropslag voor duurzaamheid. Voeg sfeervolle Parijse verlichting en lichteffecten in bomen toe. Plaats comfortabele zitplekken met draadloze opladers en gezellige terrasjes. Stimuleer beleving met een podium, kunst en geurige bloemen. Zorg voor fiets- en wandelvriendelijke paden en duurzame materialen.
Meer groen met boomperken, graszones en schaduwrijke zitplekken. Betere organisatie met gescheiden zones voor voetgangers en fietsers, extra fietsenstallingen en goede OV-integratie. Meer karakter door historische elementen, kunst en interactieve verlichting. Een sfeervolle nachtervaring met romantische verlichting en avondmarkten. Duurzaamheid door waterdoorlatende bestrating, slimme verlichting en zonnepanelen.
Reacties ontwerp A
Ik hou van het idee om de bomen ruimte te geven en deze in het midden te plaatsen... als rond de boom zone nu nog héél veel zitbanken komen zoals in ontwerp D... zou dat een meerwaarde zijn op dit ontwerp
Ruimte om te rusten... openbare toiletten... plaats om te schuilen bij regen...
Reacties ontwerp A
De groene ruimte, grasveldjes om uit te rusten, plaats voor zowel fietsers als voetgangers.
Op de Meir is op nu veel conflict tussen voetgangers en fietsers. Er is nood aan een fietsstrook die duidelijk afgebakend is (vb. Langs beide kanten lichte verhoging, niet gewoon roodgeverfd) en duidelijk aangegeven oversteekplaatsen voor voetgangers waar zij voorrang hebben (desnoods met verkeerslichten ten voordele van voetgangers). Met deze juiste infrastructuur wordt Antwerpen een voorloper in de stijl van Kopenhagen. Voorbeeld fietspad met verhoging op https://nyc.streetsblog.org/2019/11/22/op-ed-copenhagens-lessons-for-the-green-wave
Reacties ontwerp A
Eigenlijk lijken alle ontwerpen min of meer op elkaar . Het feit dat er meer bomen zullen worden aangeplant is een plus ( voor alle ontwerpen ) .Geen waterpartijen vermits in die in het nieuw ontwerp de aangrenzende Wapper worden voorzien .Regenwaterrecuperatie .
Stel me de vraag of je hogere bomen kan aanplanten rekening houdend met de beperktere diepte van de ondergrond ( metrolijn , riolering die hun plek opeisen ) .
Een waterpartij werd voorzien . Dit is niet nodig want in het nieuw ontwerp de aangrenzende Wapper wordt die al voorzien . Gebruik die ruimte voor bomen aanplant en zitruimte .
Reacties ontwerp A
Veel groen, bomen centraal, wateropvang, referentie naar historische elementen, detaiiering. Dit is volgens mij het beste ontwerp.
Er moet meer groen komen
Reacties ontwerp A
De aanleg met bomen in het midden prachtig,zo eenvoudig mogelijk.En inderdaad enkele fonteintjes(in de vorm van een vis)
Meer banken vooral ook rond de bomen,een krantenkiosk zoals vroeger zouden er zeker bijmogen
Reacties ontwerp A
aandacht voor de culturele mogelijkheden na sluitingstijd
autovrij, historische gebouwen, zitbanken
Reacties ontwerp A
Ontwerpvoorstel A is op gebied van groene ruimte het beste plan van de vijf. Oudere bomen worden aangevuld met nieuwe jonge bomen, wat een mooi cachet zal geven. Er is ook respect voor erfgoed, zo keren de oude stadsmuren terug in het patroon van de straataanleg. Heel mooi ontwerp.
De ruimte voor openbaar water (wadi, vijver, ...) is te weinig in dit ontwerp. Als in dit ontwerp die ruimte nog iets meer kan gegeven worden is dit het allerbeste ontwerp.
Reacties ontwerp A
De hoeveelheid groen is zeer goed (veel!). De bomen in het midden kunnen een goede dynamiek teweegbrengen (wandellaan). Het bestratingspatroon geeft de juiste sfeer. Ook dan van de kiosk.
De bomen in de middenberm kunnen ook voor chaos zorgen met verkeersstromen (met name met fietsers en steppers, hoewel zij beter van de stadslus gebruik zouden maken).
Reacties ontwerp A
Meer groen is fijn, en ook een goed idee om in te zetten op winkel-, architecturale- en culturele elementen.
Ik mis connectie/eenheid met het Wapperplein dat vernieuwd gaat worden. Ik mis verschillende groene hoogteniveaus (bomen/bloemen/struiken..) die kunnen ingezet worden om sommige architecturale pareltjes in de verf te zetten. Kunnen groenslingers blik de hoogte in trekken? Ik mis parcours met nieuwe kunstwerken die ideale selfie-spots vormen (en die Meir kunnen promoten. Ik mis (mobiele) platformpjes voor muzikanten, concertjes, performance die ook nodig zijn om op beleving in te zetten.
Reacties ontwerp A
Ik vind het idee van een centrale boom-as goed gevonden, zo is er meer ruitm voor de bomen om te groeien, en een groen dak te creëren. Ik denk dat er ook zo spontaan wandelbewegingen onstaan.
Het straatstenenpatroon lijkt me echt geen goed idee. Antwerpen is wereldkampioen in het constant terug openbreken van net heraangelegde straten, er moeten dus materialen gebruikt worden die hier rekeneing mee houden, en zo een patroon is vragen om problemen. Want gegarandeerd dat dit constant opengebroken zal worde na de heraanleg.
Reacties ontwerp A
het groen waterpartij maar spreiden rond bv de standbeelden
1 grote waterpartij --> verspreiden over de rest van de Meir.
Reacties ontwerp A
Er rijn geen tactiele tegels voor blinden en slechtzienden. Dit ontwerp moet gewijgerd worden aangezien het niet voldoed aan de wetgeving.Nadien toevoegen veranderd het gehele ontwerp.
De leesbaarheid van het loopvlak is een doolhof voor blinden en slechtzienden.
Reacties ontwerp A
bomen
Constructie van de sokkel aan Anton v Dijck. Zeer slecht idee en zal voor inkijk zorgen in onze woning en veel overlast door hangjeugd snachts. Geen privacy en rust meer.
Reacties ontwerp A
Welk plan het beste is ga ik niet beoordelen, maar denke vooral aan veel bomen, zitbanken, deftige vuilbakken, waterpartijen, kranten/snoep/dranken kiosken en minstens 2 saniatiare blokken, één aan elke kant van de winkelas. En geen automatische kotjes maar kiosken met enkele wc's. En zeker geen fietsen en steps meer, is te druk en gevaarlijk met al de wandelaars. En kies zeker voor een niet te gladde tegel die zeker bestand is tegen de vrachtwagens van de leveranciers.
Autovrij en breed.
Reacties ontwerp A
Meer groen is meerwaarde, zeker met oog op de klimaatopwarming, op stijgende temperaturen. Opgelet met de bestrating: oude materialen zijn mooi maar houd rekening met mensen die miner goed te been zijn en liever een stabiele, egale ondergrond hebben om op te wandelen. Clustering van fietsenstallingen is noodzakelijk, de Meir lijkt soms een oud-ijzer-stort. Waar mogelijk afgebakend fietspad zodat die geen kleine ongelukjes veroorzaken. Anders: grote (gratis!) stalling begin en einde Meir.
Reacties ontwerp A
De vloer: van gevel tot gevel en historische verwijzing
De bomen nemen veel te veel zicht weg in de Leysstraat: op de monumentale gevels, en op de koepel van het station.
De kiosk gaat marginaliteit aantrekken (kijk naar wat er met de kiosk op de Groenplaats gebeurd is). bovendien moet je op die locatie de Boerentoren laten spelen.
ik vind het wel een leuk idee om misschien kleine, erg sobere, verhoogjes te voorzien langsheen de Meir waar de straatmuziekanten/artiesten dan gebruik van kunnen maken.
Reacties ontwerp A
De gezelligheid die er altijd heerst((te).
Bij de nieuwe heraanleg van bomen;
hou er rekening mee dat de zaden van deze soort bomen,die er nu staan, het ideale voedsel is voor
'putters' (distelvinken).
Telkens ik op de Meir kom hoor of zie ik deze vogeltjes in de boomtoppen.
Dat zijn geen specifieke stadsvogels, maar deze soort bomen lokken ze naar het stad!
Plant gerust bomen bij,maar behoud zeker deze soort!!!