Ontdek het thema

Ontwerp B

Niet goed

Wat kan er beter in dit ontwerp?

  • Als dit het zou worden kunnen we beter nog een tiental jaar wachten totdat de bussen uit de stad zijn gebannen en OV-haltes versimpeld kunnen worden. Dit ontwerp biedt dan ook amper vernieuwing tegenover de huidige situatie. De foto bij "Compacte schakel" tart alle verbeelding: het fietspad blijft daar gewoon door de tram/bushalte lopen.
  • Hoe de situatie voor fietsers komende van de Carnotstraat richting station verbetert is mij ook een raadsel. Nog steeds zigzaggen tussen de voetgangers, maar nu zou daar nog de parkinginrit bijkomen om te omzeilen?
  • Het weinig florissante middenplein wordt wat opgeleukt met bomen, terwijl er op deze plaats vooral transparantie nodig is. Dichte beplanting lijkt me niet aangewezen. En als het niet dicht kan zijn, zou het maar triestig ogen, wat ook niet op zijn plaats is voor de entree tot onze stad. Dat bosje zou al vlug uitstralen:  "willen, maar niet kunnen".
  • Omdat vergroening zeker wel nodig is zou ik, in het geval het toch dit ontwerp wordt, liever een grote, hedendaagse bloemenweide zien als verwijzing naar het vroeger plantsoen.