Ontdek het thema

Ontwerp C

Denk als een park, niet als een plein

Wat vind je goed aan dit ontwerp?

De meest verstorende factor van het hele Astridplein is op dit moment de waardeloze kiss en ride en de tram. Er is al een beetje groen op het plein, maar dat is de reden dat het nog niet echt succesvol is. Jullie ontwerp haalt de kiss en ride en de tram weg!

Wat kan beter in dit ontwerp?

Denk in de functie van een park, niet in functie van een plein. Dit ontwerp ziet er al beter uit dan wat er nu is, maar het blijft vooral veel steen. Er zijn weinig bankjes in het huidige ontwerp. Denk aan de mensen die smiddags willen picknicken in het groen. De langswandelende personen vinden hun weg wel. Denk bijvoorbeeld aan het 'Hof van Liere' in Antwerpen in het groot: veel gras, bomen en haagjes met dunne verharde wegjes ertussen.

 

Het idee van de fonteinen is waardeloos. Het zou een gemiste kans zijn om meer groen te implementeren. Het grootste deel van het jaar is het hier geen mooi weer. Met groen kan je er in de winterperiode ook een gezellige plek van maken met lichtjes en in de herfstperiode heb je dan mooie kleuren. Fonteinen zijn alleen leuk in de zomer, we leven niet in Italië of Spanje.