Ontdek het thema

Ontwerp C

Duidelijk verschillende wegen nodig voor voetgangers en fietsers!

Wat vind je goed aan dit ontwerp?

Dat er rekening wordt gehouden met het feit dat het een belangrijk verkeersknooppunt is én ook groen is!! In tegenstelling tot het debacle van het Operaplein!

 

Wat kan beter in dit ontwerp?

Maar fietsers en voetgangers hebben aparte paden nodig. Het concept van het Operaplein met iedereen door elkaar is gevaarlijk!! Fietspaden moeten zeer breed zijn gezien de zeer brede bakfietsen die et bestaan. Tip, meet de bak op die soms achter een fiets van B-post hangt om een realistisch idee te krijgen van het soort bakfietsen die er rondrijden! Ok denk dat het plan moet worden aangepast om met plaats voor fietsers te voorzien.

+ In géén enkel plan is er voldoende fietsenstalling voorzien. Een probleem dat zich in héél de stad Antwerpen blijft voordoen! Voor veilige en goede fietspaden verwijs ik naar Amsterdam én Kopenhagen!! Welk plan ook gekozen wordt, gelieve het te laten afkoelen qua veiligheid voor zwakke weggebruikers door een gespecialiseerd studie-uren. Suggestie,  Denemarken heeft studiebureaus met véél ervaring op dat vlak én uitstekende reputaties.