Ontdek het thema

Ontwerp A

Verban de tram

Wat vind je goed aan het ontwerp?

De indraaicirkel voor fietsers is veel praktischer dan de lange trap die er nu is.

Wat kan beter in dit ontwerp?

De tram moet weg!

De meest verstorende factor van het hele Astridplein is op dit moment de waardeloze kiss en ride en de tram. Er is al een beetje groen op het plein, maar dat is de reden dat het nog niet echt succesvol is. Jullie ontwerp haalt de kiss en ride weg, maar niet de tram die dwars door het plein rijdt. Dat verdeelt het plein letterlijk in twee in plaats van een grote fijne ruimte.

Het groen is veel te beperkt en te veel voor de sier. Durf meer te denken als een park in plaats van een plein. Er zijn amper bankjes en de luifel neemt veel te veel plaats van mogelijk groen af. De stenen hebben een mooiere kleur dan de huidige, maar het zijn nog steeds stenen, waardoor het plein niet veel beter is dan een doorreisroute. Denk meer vanuit mensen die tijdens de middag willen picknicken in het groen en dan kom je al een pak verder. Denk bijvoorbeeld aan het 'Hof van Liere' in Antwerpen in het groot: veel gras, bomen en haagjes maar met dunne verharde paadjes erdoor.

Het idee van de fonteinen is waardeloos. Weer een kans gemist om veel meer groen te implementeren. Het grootste deel van het jaar is het hier geen mooi weer. Met groen kan je er in de winterperiode ook een gezellige plek van maken met lichtjes en in de herfstperiode heb je dan mooie kleuren. Fonteinen zijn alleen leuk in de zomer, we leven niet in Italië of Spanje.