Ontdek het thema

Ontwerp D

Niet genoeg grandeur...

Wat vind je goed aan het ontwerp?

Niet eentje is erin geslaagd de grandeur van weleer weer te geven. 

Toch gaat mijn voorkeur naar plan D. Wat de mooiste bomen omvat maar tegelijkertijd te weinig bomen heeft, dan nog steeds is het het meest rustgevende omvattende van allemaal. 

Een moderne overkapping hebben we zeker niet nodig en zeker en vast geen stenen tijdperk zoals het Operaplein waar je zelfs geen boom, schaduw, een bank om te zitten of fontein kunt vinden.

Mijn voorkeur gaat uit naar de meest botanische openbare tuinen van de stad waar mensen als door een park kunnen doorwandelen, vertoeven, spelen, zelfs in het centrum, het Astridplein.

De drukke omgevingen van verloedering en verkeer mogen plaatsmaken voor schoonheid van natuur waardoor de drukte verdwijnt in een matige toon dat overtroffen is door het geruis van bomen en geurende bloemen met borrelend water.

Meerdere natuurelementen samengebracht, dat met een zon of regenbui een vierde element erbij brengt. Alleen dan kan een vijfde element deze chaos die weggewerkt is, een overtreffing bieden ten goede van alle natuurelementen, de mens en natuur samengebracht te midden een stad.

Succes, een uitwerking waard.