home-page
Ga terug naar het overzicht van alle berichten

Ontwerp 1 - Kollektif Landscape

Ontwerpteam 1 ziet het buurtpark als een plek voor jong en oud, voor buurtbewoner, toevallige passant of als uitbreiding op de bibliotheek en kinderopvang. Een plek waar natuurontwikkeling, spelprikkels en ontmoeting worden gecombineerd. De beelden op deze pagina zijn mogelijke toekomstbeelden. Met deze beelden wil het ontwerpteam in dialoog gaan met alle betrokkenen.

  1. woonerf Maréestraat
  2. speelweide met spelprikkels voor -6 jaar
  3. regentuin met spelprikkels voor +6 jaar
  4. chill-zone met hangmatten
  5. hoek met eetbare planten
  6. gezellige zitplek
  7. behoud bestaande boom
  8. picknickmogelijkheden
  9. verhoogde graszone die afloopt naar kinderopvang

 

Groen

  • Graszones met wilde beplanting, bloembollen en -knollen
  • Gemaaid gazon
  • Struiken 
  • Ongeveer 20 nieuwe bomen

Regenwater

  • Het regenwater wordt opgevangen in een lange regentuin, aan de kant van de Maréestraat. Hier krijgt het water de kans om langzaam in de bodem in te trekken.
  • Via enkele goten wordt het regenwater van het park geleid naar de regentuin. 

Verharding

  • In de Maréestraat worden dezelfde soort stenen gebruikt als op het Moorkensplein.
  • De wandelpaden in het park leiden naar de gemeenschappelijke inkomhal van de kinderopvang en bibliotheek, en maakt zo de verbinding met de binnentuin. Dit wordt een gebonden halfverharding, is wieltjesvriendelijk (voor rolstoelen en buggy's) en is waterdoorlatend.
  • De parkeerplaatsen krijgen een grasvoeg.
  • Het ontwerpteam wenst extra aandacht voor fietsparkeren, dropzones voor deelsteps en deelfietsen in de verdere uitwerking van het ontwerp.

Wedstrijdontwerp en toekomstbeelden © Kollektif Landscape